ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Испания започна с класическа победа 3:0 над Норвегия в Малага пътя си в квалификационна група "А" към Евро 2024 в Германия. "Ла Фурия" имаше крехък аванс след гол на Дани Олмо (13) до самия край, когато влезлият като резерва дебютант Хоселу (84, 85) вкара два гола за две минути и донесе първа победа за новия селекционер Луис де ла Фуенте. 32-годишният нападател на Еспаньол бе влязъл на терена само три минути преди първия си гол за националния тим на своята родина.

Кепа Арисабалага от Челси се върна на вратата на домакините след две годишно отсъствие и се представи чудесно, а гостите бяха без голямата си звезда Ерлинг Холанд, който лекува контузия.

Испанците натиснаха от самото начало и в 13-ата минута поведоха, след като Алехандро Балде пусне топката в наказателното поле и Дани Олмо преодоля Ориан Ниланд за 1:0. Домакините продължиха да доминират, но постепенно скандинавците изравниха играта и създадоха страхотно положение, с което можеха да изравнят. В 29-ата минута Фредрик Аурсенс получи топката и нанесе силен удар, но Кепа Арисабалага направи феноменално спасяване. Две минути след това Микел Мерино засече центриране в наказателното поле към долния ъгъл, но Ниланд спаси. До почивката домакините създадоха още няколко положения, но до втори гол не се стигна.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

През втората част играта бе равностойна и в 56-ата минута Норвегия стигна до още една голова възможност. Маркус Педерсен стреля отблизо, но домакините избиха топката. След това двамата треньори направиха редица промени в своите отбори с цел освежаване на съставите.

В 80-ата минута топката стигна до Александър Сьорлот, който бе на 5 метра от вратата, но не намери целта. Четири минути след това Фабиан Руис центрина в наказателното поле и Хоселу отбеляза с глава за 2:0. Минута след това футболистът на Еспаньол оформи и крайния резултат, след като се озова на точното място в наказателното поле и с левия крак вкара топката в мрежата на скандинавците.

В другия мач от тази група по-рано през деня Шотландия също спечели с 3:0 при домакинството си на Кипър.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК