Дебютантът в германската Бундеслига Аугсбург освободи голмайстора си Михаел Турк, който ще може да си търси нов отбор като свободен агент. Клубът реши да освободи 35-годишния нападател след разговор между холандския старши треньор Йос Лухукай и боса Андреас Ретиг. Турк не бе в състава на Аугсбург при победата с 2:1 след продължения над Рот Вайс Оберхаузен през уикенда в среща от първия кръг на турнира за Купата на Германия.

“Преди всичко причините за това решение са чисто спортно-технически, тъй като след смяната на схемата, с която играем, за Турк няма свободна позиция. Михаел е допринесъл много за Аугсбург. Надяваме се, че няма да има проблеми при раздялата. Той е освободен от тренировки и от игровия процес”, заяви наставникът Йос Лухукай.

През миналия сезон Турк, който е в тима от януари 2008 година, има отбелязани 51 попадения за Аугсбург. Самият той няма никакво намерение да напуска клуба. “Не знам какво си мисли клубът, но аз искам да се наложа в този отбор. Имах чувството, че ще вземат подобно решение и не съм изненадан. Забелязах как се отнася треньора с мен в последно време”, заяви Турк, който напоследък бе все резерва, а сега е и изключен от отбора. /БЛИЦ