Манчестър Юнайтед тръгна колебливо, но победоносно новия сезон във Висшата лига. "Червените дяволи" се наложиха с минималното 1:0 като домакини над Фулъм в първия кръг от първенството. В герой за тима от "Олд Трафорд" се превърна дебютантът Джошуа Зиркзе с гол три минути преди края на редовното време. 

Любопитно, че Манчестър Юнайтед стана едва петия отбор, който записва участие за стотен път в елита на Англия. Преди "червените дяволи" това правят Астън Вила, Евертън, Ливърпул и Арсенал.

Иначе в 12-а минута дойде първият сериозен шанс в двубоя, след като Кени Тете си освободи по страхотен начин пространство и опита силен удар в горния ляв ъгъл, но Андре Онана блесна с великолепно спасяване, избивайки с една ръка в корнер.

В 29-а минута отново Бруно Фернандеш можеше да се разпише, след като защитата на Фулъм допусна груба грешка, а португалецът бе очи в очи с Лено, но изстрелът на полузащитника бе спасен.

В 36-а минута Амад Диало центрира за втори път чудесно от корнер, а Каземиро успя да се пребори във въздуха, като отправи изстрел с глава, който премина на сантиметри от десния страничен стълб на Фулъм.

Още в първите минути на втората част отново Манчестър Юнайтед създаде опасно положение, като Бруно Фернандеш отклони към Мейсън Маунт, но ударът на последния бе спасен от Лено. Секунди след това Коби Мейно опита късмета си от границата на наказателното поле, но не бе точен и топката излезе в аут.

В 87-а минута Алехандро Гарначо получи на десния фланг и пусна чудесен пас към точката на дузпата, а Джошуа Зиркзе, който се бе появил като резерва, бе готов да реагира и успя с едно докосване да отправи перфектния удар, с който да открие резултата - 1:0 за Манечстър Юнайтед.

До края не се случи нищо интересно и домакините се поздравиха с победата.

В следващия кръг "червените дяволи" гостуват на Брайтън, а лондончани приемат Лестър.