Нападателят на Тотнъм Джърмейн Дефоу се изказа ласкаво за бившия си съотборник Димитър Бербатов и заяви, че според него българският национал може да се превърне в герой за Манчестър Юнайтед в отсъствието на Уейн Рууни.

"Всички побързаха да отпишат Манчестър Юнайтед само, защото Уейн Рууни е контузен. Аз обаче мисля, че Димитър Бербатов може да накара всички да си върнат думите назад. Аз знам, защото играх с него в Тотнъм и мога да ви кажа, че той е фантастичен играч. Димитър вкара 23 гола във всички надпревари в първия си сезон при нас и през втората си година продължи да показва качествата си. Спомням си миналото лято, когато Кристиано Роналдо напусна тима, хората казваха, че това е краят за Юнайтед, защото Роналдо беше неговата машина за голове.

Но точно както Уейн го замести по страхотен начин, мисля, че Берба може да направи същото. Неговият поглед над играта е чудесен и въпреки че не е универсален играч като Рууни, е точно толкова ефективен пред гола. Никой не дава 30 милиона за посредствен играч", не пести похвалите си Дефоу.

Според нападателя на "шпорите" е много важно Бербатов да остане спокоен и въпреки напрежението да продължи да играе по обичайния за него начин.

"Не мисля, че сър Алекс Фъргюсън иска Бербатов да бъде повлиян от напрежението и да си мисли: "Сега трябва да вкарвам във всеки мач". По-важно е той да играе своята игра, да се възползва от шансовете, когато те се появят, но и да подава, когато може, защото точно това той го прави чудесно. Сър Алекс не обръща толкова внимание на индивидуалностите, за него по-важен е отборът и със сигурност е видял, че Бербатов с неговите 12 гола е изиграл своята роля през този сезон. Сега ще играе във всеки мач и ще е основният играч. Бербатов знае, че прожекторите ще са насочени към него и ще трябва да играе силно. Сигурен съм обаче, че той може да го направи", коментира Дефоу./БЛИЦ