Бившият футболист на Барселона Деко вярва, че легендата Лионел Меси ще напусне "Камп Ноу" един ден. От 13-годишен аржентинецът защитава емблемата на каталунците.

"Знам, че Меси ще напусне един ден. Ще бъде вълнуващ момент. Всичко си има своя край. Разбирам всички спекулации, когато велик играч започне да говори. Но никой не е толкова навътре в отбора, във футбола. Великите футболисти и великите мениджър идват и си отиват.

Когато погледнеш връзката между Меси и Барса, трудно ще си помислиш, че е възможна раздяла. Но един ден това ще се случи. Може да бъде след този сезон, след година или пет. Това ще зависи от много неща.

Според мен играчи от ранга на Меси трябва да бъдат щастливи, за да показват най-доброто. Това е голямата тайна. Ако той се чувства отлично, ще остане. Ако не, ще потърси по-добра възможност пред себе си. За да продължи да играе по този начин, Лео трябва да се чувства комфортно", коментира Деко.

През изминалия уикенд аржентинецът стана голмайстор номер 1 на Примера дивсион с 253 гола, а във вторник стори същото в Шампионската лига и вече има 74 попадения.