Селекционерът на световния шампион Испания Висенте дел Боске определи Германия и Холандия като основни конкуренти на неговия тим за европейската титла догодина.

“Ще бъдат същите конкуренти, както и на предните два големи турнира. Догодина пак ще спорим с Германия и Холандия за титлата”, отписа Дел Боске всички останали отбори, които ще се класират за турнира в Полша и Украйна.

През 2008 година Испания стана европейски шампион, побеждавайки на финала във Виена Германия с 1:0, а миналото лято “Ла Фурия” за първи път в историята грабна световната титла след успех над Холандия с 1:0 след продължения. В Полша и Украйна Дел Боске иска да продължи лова за нов трофей.

“Предизвикателството пред Испание е да затвори цикъла европейско-световно-европейско първенство с трета поредна титла, което не се е удавало на нито един друг национален отбор преди това. Сега е правилният момент да се опитаме да го направим, защото това са златните времена на испанския футбол”, допълни 60-годишният наставник на “Ла Фурия”. /БЛИЦ