Селекционерът на националния отбор на Испания Висенте дел Боске ще изравни рекорда на Ладислао Кубала по брой мачове начело на Ла Фурия. Това ще стане в приятелския мач с Уругвай. Това ще бъде 68-и път, в който ветеранът ще изведе тима.

До момента Испания има 56 победи под ръководството на специалиста. Роденият в Унгария Ладислао Кубала, който почина през 2002 година, постигна този рекорд начело на Испания между 1969 и 1980-а. Активът на легендата на Барселона е 31 победи, 21 равенства и 16 загуби. Сега с Дел Боске испанците имат само шест загуби и пет равенства. "Това е нещо, което не съм си представям, че ще постигна. Искам обаче да кажа, че постижението на Кубала е по-ценно, защото по негово време мачовете бяха много по-малко.

През 2012-а например ние изиграхме 16 мача", заяви Дел Боске. Той беше избран за футболен треньор № 1 за 2012 г. в традиционната анкета на ФИФА.

62-годишният специалист заслужи приза, след като изведе “червените фурии” до титлата от Евро 2012. Негови конкуренти в анкетата бяха Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо.

Испания ще бъде без няколко основни футболисти срещу Уругвай. С травми са Икер Касияс, Шави и Шаби Алонсо. Карлес Пуйол се завръща в отбора, след като пропусна Евро 2012 поради контузия и ще запише своя мач номер 100.