Един от най-успешните треньори Висенте дел Боске посочи голмайстора на Барселона Лионел Меси за най-добър футболист на всички времена. 68-годишният специалист спечели всичко значимо с Реал (Мадрид), а освен това изведе националния тим до световната титла през 2010 година и европейска такава две години по-късно.

„За мен Меси е най-добрият. Най-добрият за всички времена, но това по никакъв начин не отнема от постиженията на Кристиано Роналдо. Миналата година някои се осмелиха да кажат, че е свършил за големия футбол и няма значение за Реал, че си е тръгнал. Възможностите на Меси и Роналдо нямат граници", коментира Дел Боске пред Cadena SER.

„Колкото до Неймар и Мбапе. Бразилецът прави много неща, които не бива. Той не е добър пример, но е фантастичен играч. Между него и Мбапе избирам Неймар, но френският футболист има качествата да се превърне в наследника на Меси и Роналдо. Същото мога да кажа и за Винисиус, въпреки че той има още път да извърви", добави испанският специалист.

„Не, никакъв шанс. Вече бях начело на Реал и испанския национален отбор, а това са две от най-добрите места, където можеш да работиш", завърши Дел Боске на въпрос дали би се завърнал на треньорската скамейка.