Селекционерът на националния отбор на Испания Висенте дел Боске се отказа от услугите на нападателя на Челси Диего Коста, но върна халфа на Байерн Тиаго Алкантара за предстоящите европейски квалификации срещу Люксембург и Украйна.
 
Коста е наказан за мача с Люксембург, който ще се играе в Логроньо след седмица, но можеше да играе в Киев три дни по-късно. Вместо него в състава на „червените фурии“ беше повикан Алваро Мората от Ювентус.
 
Тиаго Алкантара, който имаше серия проблеми с коленете, не е играл за националния отбор от мача с Италия през пролетта на 2014 г. Играчът на Байерн трябва да замени контузените Андрес Иниеста и Коке.
 
Дел Боске обяви, че решението да се лиши от Диего Коста е взето след мача с Македония (1:0) през септември, а не заради лошата дисциплина на натурализирания бразилец в мачовете от Висшата лига.
 
При победа над Люксембург Испания ще си гарантира участието на европейското първенство във Франция през 2016 г. „Червените фурии“ са лидер в класирането на групата с 21 точки от осем мача, две пред Словакия.
 
Дел Боске връща в състава Нолито от Селта, капитанът на Виляреал Бруно Сориано и Иниго Мартинес от Реал Сосиедад, но не повика Хуан Бернат от Байерн и Витоло от Севиля.
 
ИЗБРАНИЦИТЕ НА ДЕЛ БОСКЕ
Вратари: Икер Касияс (Порто), Давид де Хеа (Манчестър Юнайтед), Серхио Рико (Севиля)
Защитници: Дани Карвахал (Реал Мадрид), Жерар Пике (Барселона), Марк Бартра (Барселона), Хуанфран (Атлетико Мадрид), Серхио Рамос (Реал Мадрид), Жорди Алба (Барселона), Сесар Аспиликуета (Челси), Иниго Мартинес (Реал Сосиедад)
Халфове: Серхио Бускетс (Барселона), Санти Касорла (Арсенал), Давид Силва (Манчестър Сити), Иско (Реал Мадрид), Сеск Фабрегас (Челси), Бруно Сориано (Виляреал), Тиаго Алкантара (Байерн), Хуан Мата (Манчестър Юнайтед)
Нападатели: Педро (Челси), Пако Алкасер (Валенсия), Алваро Мората (Ювентус), Нолито (Селта)