Селекционерът на Испания Висенте дел Боске ще прави революция в националния отбор. Специалистът е категоричен, че няма да взема под внимание участието на футболистите по пътя към Мондиал 2014. Красноречиво доказателство за това е отсъствието на Фернандо Торес, Давид Вия, Хуан Мата и Фернандо Йоренте за контролата с Италия в сряда.

"Генерацията от играчи, която помогна на Испания да се превърне в шампион, има място в сърцето ми. Но в същото време отлично знам, че трябва да бъда гъвкав и да дам шанс на момчета, които биха допринесли повече и с нещо ново. Ще бъда слаб селекционер, ако не действам по този начин", коментира 63-годишният спец, който изведе Ла Фурия до световна титла през 2010 и защити европейската от 2008-а през 2012 г.

"Тези, които ни направиха световни шампиони, имат голяма стойност за мен. Но в същото време трябва да се обърне и внимание на тези, които идват отдолу", сигурен е в решението си Дел Боске.

Първият мач на Испания на Световното в Бразилия е срещу отбора Холандия, който биха с 1:0 във финала на Мондиала в ЮАР преди четири години. Срещата ще се проведе в Салвадор на 13 юни. Следващият двубой от група "Б" е срещу Чили в Рио де Жанейро на 18 юни, а пет дни по-късно пък е спорът с Австралия в Куритиба.

Програмата на мачовете на Мондиал 2014

Вижте всички участници на Световното в Бразилия

Article.jpg