Бившият италиански национал Алесандро дел Пиеро вкара първия си гол в австралийската Ей Лига, но това не помогна на тима му ФК Сидни, който отстъпи с 2:3 на Нюкасъл Джетс като домакин в мач от 2 кръг.
 
37-годишиният техничар вкара от фаул за 1:1 в 26-ата минута, след като четвърт час по-рано Райън Грифитс беше открил за гостите.
 
Четири минути преди почивката Емил Хески с удар от воле върна аванса на Нюкасъл Джетс. Това беше първото попадение на бившия английски национал в австралийския шампионат.
 
Крейг Гуудуин покачи на 3:1 в 64-ата, а в 15 минути преди края Блейк Пауъл върна едно попадение за ФК Сидни. С първата си победа за сезона Нюкасъл Джетс се изкачи на пето място в класирането, докато с две загуби ФК Сидни е на последна позиция.
 
“Не сме доволни от резултата. Борихме се до края на мача. За съжаление голът ми не помогна. Искам да вкарам повече голове за ФК Сидни през този сезон. Ще трябва да се представим по-добре в следващия си мач срещу Уестърн Сидни Уондърърс”, заяви Дел Пиеро след мача.