Една от легендите на италианския футбол Алесандро Дел Пиеро разкри, че ще след напускането на Ювентус ще продължи кариерата си в САЩ и ще окачи обувките на пирона най-рано след пет години.

"Вероятно ще продължа да играя в САЩ. Това е уникална държава. Винаги съм си прекарвал забавно там. Все още няма нищо конкретно около някой клуб, но ще се старая да взема най-доброто решение, за да играя футбол още една, две, три, четири, пет години", заяви Дел Пиеро в интервю за „Си Ен Ен”.

"Само Олимпиадата липсва в моята кариера. Това е голямо събитие в спорта, на което не можах да участвам. Сега ще следя стартовете в Лондон, като ще гледам мачовете на американския Дрийм тим в баскетбола. Голям фен съм им още от Барселона 1992, когато бяха страхотни. Естествено ще гледам и всички италианци, за които стискам палци", допълни 37-годишният нападател.

"Ако някога стана треньор, ще искам да бъда като Гуардиола, а в плюс да имам ентусиазма на Трапатони, волята за победа на Липи, вижданията на Капело и визията на Анчелоти”, завърши бившият италиански национал.