Нападателят на Ювентус Алесандро Дел Пиеро е провел среща със селекционера на Италия Марчело Липи като признал, че много би се радвал да бъде част от състава за световното през следващото лято.

Виртуозният номер 10, който пропусна почти целия сезон до момента заради поредица от контузии, не е включен в селекцията на Италия за контролите с Холандия и Швеция в следващите 5 дни.

Въпреди това Дел Пиеро все още се надява да пътува до ЮАР следващото лято. "Аз в Южна Африка? Бил съм вече там, но бих се върнал с удоволствие", каза Алекс пред "Кориере дело Спорт".

"Бях част от националния  отбор и все още се чувствам такъв", добави Алекс, който игра за последно за "скуадра адзура" миналия септември в квалификацията срещу Грузия.

Междувременно вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон се включи в днешната тренировка на националния отбор, след като беше извън състава заради боледуване в последните дни. Нападателят Джузепе Роси също се присъедини към тима, след като игра за Виляреал за Купата на Краля в сряда вечер./ БЛИЦ