Делегация от Германския футболен съюз (ДФБ) и националния отбор на страната, предвождани от президента на ДФБ Волфганг Нирсбах, почетоха жертвите на бившия концентрационен лагер от Втората световна война в Аушвиц-Биркенау.

Заедно със селекционера Йоахим Льов и мениджъра Оливер Бирхов бяха капитанът на Бундестима Филип Лам, както и Мирослав Клозе и Лукас Подолски. Част от делегацията бяха още президентът на Лигата Райнхард Раубал, вицепрезидентът на Петер Петерс и генералният секретар Хелмут Зандрок.

Заедно с тях бяха още посланикът на Германия в Полша Рюдигер Фрайхер фон Фрич и Шарлот Кноблох, президент на иразелската общност в Мюнхен и област Байерн.

Утре, 2 юни, с полет Лайпциг - Краков, ще пристигне и целият национален отбор на Германия. Директно от летището групата ще се отправи с автобус към намиращия се на около 75 км. разстояние Аушвиц.

От участниците на Евро 2012 Германия е първата делегация, която отдава почит на жертвите. Базираните в Краков англичани, италианци и холандци са планирали посещение при пристигането си за шампионата. /БЛИЦ