Новият нападател на Челси Демба Ба засипа с похвали новите си съотборници, след като записа страхотен дебют през уикенда и отбеляза два гола за разгрома при визитата срещу Саутхемптън (5:1) в среща от третия кръг на ФА Къп.

„Сините” от Лондон се възползваха откупуващата клауза в договора на сенегалския национал с Нюкасъл и го привлякоха миналата седмица само срещу 7,5 милиона паунда.

"Не съм правил подобен дебют досега. Това беше страхотно начало, много съм доволен и ще му се насладя. Чудесно е, когато видиш феновете, че са щастливи и с е радват на това, което правите ти и съотборниците си. Чувството е страхотно. Тримата, които играеха зад мен, направиха така, че футболът да изглежда много лесен. Аз също се опитвам да им улеснявам работата, като им създавам пространства в нападение”, коментира Демба Ба.

"В сряда се събудих с мисълта, че ще играя с Нюкасъл срещу Евертън. Мениджърът ми прати съобщение, че трябва да говорим и тогава разбрах, че всичко вече е готово. Отпътувах са Лондон възможно най-бързо, за да гледам срещата с КПР. На следващия ден минах прегледи и бях много зает", допълни сенегалецът.

"Когато клуб като Челси те иска, решението е много лесно. С цялото ми уважение към Нюкасъл, защото този отбор е много голям с богата история, но Челси е стъпка напред. Знам, че феновете не са доволни, но повечето ще разберат. Искам да им благодаря за всичко, което са направили за мен. Не съм искал да напускам Нюкасъл, но възможност да играеш в отбор като Челси не идва всеки ден", завърши 27-годишният нападател.