Сенегалският нападател на Челси Демба Ба обяви, че не се страхува за бъдещето си в титулярния състав, дори ако сините от Лондон купят нов нападател. В плановете за лятна селекция на Роман Абрамович попадат имената на Фалкао и Едисон Кавани, а в битка за върха на атаката в момента спорят Торес и Демба Ба.

”Където и да отидеш има конкуренция и съревнование. Така е било винаги. Сега съм в един от най-големите европейски отбори и е нормално всяка година тимът да иска да засили нападателната си мощ. Това е част от футбола. Аз не се притеснявам от конкуренти. Дори напротив. Те ме правят по-силен играч”, разкри 27-годишният сенегалец.

”Работя здраво, знам какво искам и какво мога да постигна и не се боя. Ако има нов нападател, няма да се предам и да се задоволя с това да се мотая по терена на тренировките. Ще се влагам на максимум, за да задържа мястото си в състава”, продължи Ба.

“Логично е, когато работиш здраво да получаваш и резултати. Аз имам и фитнес треньор с който всекидневно обсъждаме формата ми. Като се прибера вкъщи си пускам записи от последните ми мачове. Гледам къде съм сбъркал, къде е могло да подходя по друг начин. Така преодолявам слабостите си и се развивам. Правя го от шест-седем години и това е причината сега да съм на това ниво”, завърши Ба.