Тотнъм не успя да победи у дома турския гранд Бешикташ, с който завършиха 1:1 в среща от втория кръг на група „C” в Лига Европа. Хари Кейн (27) изведе домакините напред в резултата, но бившият нападател на Нюкасъл и Челси Демба Ба (89-дузпа) донесе точката за гостите от Истанбул.

Гостите от Истанбул започнаха по-добре мача и направиха няколко пропуска, за да дойде 27-ата минута, в която Хари Кейн получи подаване от Бенталеб и със страхотен изстрел преодоля вратаря Зенгин за 1:0. До края на полувремето, а и след почивката Бешикташ имаше достатъчно възможности да изравни резултата, но френският страж на „шпорите” Уго Лорис направи фантастични спасявания и отчайваше Демба Ба и компания. Все пак гостите стигнаха до точката в 89-ата минута след гол на Демба Ба от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Влад Кирикеш. След равенството Тотнъм събра 2 точки, колкото има и Бешикташ.

Лидерската позиция в тази група е за Астерас (Триполис), който удари у дома сръбския гранд Партизан с 2:0. Гръцкият тим стигна до успеха с по един гол и в двете полувремена. Фернандо Усеро (22) изведе домакините напред в резултата, а след почивката Факундо Пара (52) оформи крайния резултат. Така Астерас събра 4 точки и оглави класирането в групата. Партизан остава на дъното само с 1 точка в актива си.
ГРУПА „С“
besiktas_1.jpgТотнъм - Бешикташтотнъм_1.jpg 1:1
1:0 Хари Кейн (27), 1:1 Демба Ба (89-дузпа)
 
Лондон, „Уайт Харт Лейн“
Съдия: Мануел Грефе (Германия)
 
 
1par.jpg Астерас Триполис - Партизан 2:0asteras.jpg
1:0 Фернандо Усеро (22), 2:0 Факундо Пара (52)
 
Триполис, „Теодорос Колокотронис“
Съдия: Дани Макелие (Холандия)