Звездата на Фулъм Муса Дембеле призна за интерес от Реал (Мадрид). „Мениджърът ми наистина е говорил с представители на Реал. От испанския клуб са искали информация за мен и това е било всичко. Спокоен съм, но честно казано не зная къде играя през новия сезон” заяви Дембеле пред медиите в Белгия.

През това лято той бе свързван и с големите клубове от Висшата лига като Манчестър Юнайтед, Арсенал и Тотнъм, след като направи много силен минал сезон с екипа на Котиджърс.
Привлечен първоначално в отбора като нападател, той бе преквалифициран като халф в един момент и се оказа, че се справя много добре на новата си позиция. Именно с играта си в средата на терена е привлякал и вниманието от страна на Кралския клуб.

„Честно казано се чувствам повече полузащитник, отколкото нападател. Това е любимата ми позиция” споделя още Дембеле. Според „Скай Спортс” неустойката по договора му за предварително напускане, е около 20 милиона паунда. До момента “Белия балет” е привлякъл само собствения юноша Давид Матеос, който се завърна след наем в Сарагоса. Напуснаха Ройстън Дренте (св. агент), Хамит Алтънтоп (Галатасарай, Тур, 3,5 млн.), Серхио Каналес (Валенсия, 7,5 млн.), Фернандо Гаго (Валенсия, 3,5 млн.). Почти сигурен пътник е и Кака, който е искан от бившия си клуб Милан. Единствената пречка за трансфера е високата заплата на бразилеца.