Бразилецът Денилсон, който в един момент от кариерата си бе най-скъпият футболист в света, все още не е изиграл мач за новия си виетнамски клуб Хай Понг Ксимен и вече си навлече гнева на обществеността.

Дебютът на световния шампион с Бразилия за 2002 г. се очакваше през уикенда. Това обаче не се състоя и бесните фенове на клуба запалиха седалки на стадиона и засипаха терена с хвърлени предмети.
 
“Моят доктор заяви, че ще мога да играя футбол след месец”, заяви Денилсон на пресконференция, цитиран от новинарския сайт “VietnamNet”. Бразилецът не споменава детайли за контузията си.
 
Цената на билетите за мача в събота скочи с 30%, след като през миналата седмица клубът обяви за новото си попълнение. 31-годишният бразилец е най-известният футболист подписвал с виетнамски отбор.
 
Въпреки високата цена, феновете напълниха 30-хилядния стадион на Хай понг “Лач Трей” за мача с Дананг. Хай Понг загуби с 0:2. В събота Денилсон разкри пред АФП, че тъкмо е пристигнал във Виетнал, нуждае се от тренировки и очаква да започне да играе до 10 дни.
 
Местният вестник “Туой Тре” цитира бразилеца, който твърди, че участието му в мача в събота не е сигурно, тъй като времето е много горещо. Феновете на тима обявиха, че се чувствал излъгани./БЛИЦ