Легендата на Арсенал Денис Беркамп е пред завръщане при лондончани. Бившият нападател получи треньорски лиценз в родината си Холандия и е напълно възможно в скоро време да се завърне в Англия и да стане дясната ръка на Арсен Венгер, съобщава "Скай спортс".

"Той ще бъде много добър като треньор. Сам Денис не един път ми е говорил, че мисли да се завърне в Англия и да работи като треньор на нападателите", коментира Венгер бъдещите планове на възпитаника си. Под негово ръководство Беркамп прекара 11 феноменални години в Арсенал.

Неотдавна холандецът завърши треньорски курс организиран от футболния съюз на родината си и получи международен треньорски лиценз. Обучението му премина в компанията на Филип Коку, Патрик Клуйверт и Михаел Райцигер и е напълно възможно в близко време да чуем за тях като перспективни треньори.

"Аз не изключвам изобщо варианта да се завърна в Арсенал. Обичам този клуб, обичам тази страна и искам да работя там. Искам да започна като част от екипа обаче. Не желая да бъда главен мениджър, защото това е 24 часа работа в денонощието, а аз не съм готов за това. Да отговарям за тренировките, да посещавам мачове на други отбори, да пътувам - наистина все още не съм готов", коментира легендата на "артилеристите"./ БЛИЦ