Едно 21-годишно русначе дебютира с гол за Реал (Мадрид) в мача срещу Овиедо (5:1) и с изявите си впечатли иначе капризния Жозе Моуриньо. Всъщност кой е той?

Денис Черишев е роден на 24 декември 1990 г. Висок е 173 см, тежи 68 кг. Син е на известния футболист от близкото минало Дмитрий Черешев. Денис започва с футбола на 6 години в школата на Спортинг (Хихон), в който е играл и българската легенда Георги Йорданов-Ламята. После баща му, който е със статут на легенда в Хихон, се мести да играе в Бургос. С него тръгва и семейството му. Когато е едва 10-годишен, го викат да играе с момчета, които са с три години по-големи. Баща му решава да прекрати кариерата си, за да е по-близо до талантлия си син. Дмитрий става и негов личен агент и се грижи за правата му. С фланелката на Бургос Денис прави впечатление на скаути на Реал (Мадрид), които го взимат в столицата.

Там Черешев-младши се обиграва в дубъла на Белия балет – Реал Кастиля. През 2003 г. с юношите на Реал русначето печели Шампионската лига, а той става голмайстор на турнира. На 15 години започва да играе за 16-годишните в Хувенил С. Черешев е нападател и ляв халф. Наследил е от баща си скоростта и според специалистите, е с по-добра техника от Дмитрий.