Капитанът на националния ни отбор Стилиян Петров е бил в жестока депресия в първия си сезон в шотландския Селтик. Русокосият боец премина от ЦСКА на “Паркхед” през лятото на 1999 година.

“Стилиян Петров беше изпаднал в дълбока депресия в първата си година в Селтик. Не си плащаше сметките, плачеше", разкри пред британските медии бившият играч на "детелините" Малки Маккей. В момента той е мениджър на Кардиф Сити.

“Напуснах Селтик като играч много отдавна и тъкмо тогава те бяха взели Стилиян Петров. Той бе 19-годишен, но в първата си година в тима страдаше от депресия. Тренираше и след това се прибираше само у дома. След шест месеца в Шотландия не знаеше как да плати дадена сметка или да използва банка", разкри още Маккей.

“Щяха да му спрат водата, газта и електричеството. Той не излизаше навън. Един ден домакинът на стадиона ни го попита как е и той избухна в сълзи. Домакинът и жена му го прибраха у дома си и изчистиха къщата му, след което платиха сметките му. Във футбола купуваме продукт, но това е човешки продукт. Някой трябва да се грижи за него. Той беше само на 19", добавя настоящият мениджър на Кардиф./БЛИЦ