Барселона приема Атлетико (Мадрид) в дербито на 22 кръг на Примера дивисион. Срещата на „Камп Ноу“ започва в 17:00 часа, а цената може да се окаже олекотен път на каталунците към титлата. В момента Барса и Атлетико имат по 48 точки, четири повече от Реал (Мадрид). „Блаугранас“ обаче имат и мач по-малко (срещу предпоследния Спортинг Хихон) и победа в дербито може да им даде вероятност от шест точки аванс пред „дюшекчиите“. Не бива да се забравя, че „червено-белите“ от испанската столица имат трудности на „Камп Ноу“. Последната им победа като гост на Барселона е с 3:1, постигната на 5 февруари 2006 г.

В игра за каталунците се завръщат излекувалите контузии Арда Туран и Жорди Алба, а Жерар Пике изтърпя наказание от един мач. Атлетико (Мадрид) ще трябва да се възстанови от шокиращата домакинска загуба с 2:3 от Селта за Купата на краля, която изхвърли тима на Диего Симеоне от турнира. Участието на Фернандо Торес в днешното дерби е под въпрос, тъй като нападателят не е напълно възстановен от контузия на глезена. Не е напълно сигурно и участието на Лукас Ернандес. Аржентинският нападател Анхел Корея пропуска мача заради наказание.

ЛУИС ЕНРИКЕ СРЕЩУ ДИЕГО СИМЕОНЕ

Сблъсъкът между Луис Енрике и Диего Симеоне, откакто двамата застанаха съответно на Барселона и Атлетико (Мадрид), не е оставя добър привкус във феновете на „дюшекчиите“. За този период двата тима имат пет мача, като Луис Енрике излиза победител и в петте случая – три пъти за първенство и два пъти за Купата на краля. Каталунците спечелиха с 2:1 мача между двата тима за първенство през есента. Още повече, че Диего Симеоне има само една победа в 13 мача срещу Барселона като треньор.

барселона_1.jpgБарселона – Атлетико (Мадрид)atletico.jpg

Днес от 17:00 часа
по Sport + HD
Барселона, „Камп Ноу“
Съдия: Алберто Ундиано Майенко

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Барселона: Браво, Алвес, Пике, Масчерано, Алба, Бускетс, Ракитич, Иниеста, Меси, Суарес, Неймар
Контузен: Рафиня
Наказани: няма

Атлетико (Мадрид): Облак, Хуанфран, Хименес, Годин, Луис, Нигес, Фернандес, Габи, Коке, Виего, Грисман
Контузен: Тиаго Мендеш
Наказан: Корея

Баланс: 196 мача, 89 победи за Барселона, 43 равенства, 64 победи за Атлетико (Мадрид)

КЛАСИРАНЕ НА ПРИМЕРА ДИВИСИОН, ПРОГРАМА И СТАТИСТИКА ОТ МИНАЛИТЕ СЕЗОНИ - ТУК