Милан приема Интер в градското дерби на Милано тази вечер. Сблъсъкът между „росонерите“ и „нерадзурите“ този път не е за първенство, а четвъртфинал за Купата на Италия. Това обаче в никакъв случай не намалява значението на двубоя. За това говорят и данните, че в дните преди мача бяха продадени 55 000 билети. Победителят ще играе на полуфиналите срещу Лацио, който отстрани Фиорентина след победа с 1:0 снощи.

Треньорът на Милан Дженаро Гатузо се очаква да продължи да залага на схема 4-3-3. Добрата новина за него е завръщането на Сусо и Алесио Романьоли, които изтърпяха наказание при загубата с 0:2 от Аталанта през миналата седмица. Вратарят Джанлуиджи Донарума е под въпрос заради проблем в прасеца, но се очаква все пак да играе в дербито. Ако се появи на терена, за Донарума това ще бъде мач №100 за Милан, а все още е на 18 години.

Слабото представяне на Милан в първенството прави мача за Купата на Италия изключително важен за тима, тъй като този турнир ще може да осигури на „росонерите“ най-добрия шанс за класиране за евротурнирите. Това беше потвърдено и от треньора Гатузо.

„За нас това е като финал на световното първенство. Никой не очакваше такива трудности в представянето ни. Затова е дербито е нашият най-голям шанс през сезона – от спортно и психологическо естество. Искам да демонстрираме всичко, което правим на тренировка, но най-вече желая да вкараме топката във вратата на противника“, заяви 39-годишният специалист.

Интер е трети в Серия „А“, но доскоро беше лидер в класирането. След това бяха записани две поредни загуби – от Удинезе у дома (1:3) и Сасуоло (0:1 като гости). Най-големият проблем са контузиите на Данило Д'Амброзио и Жоао Миранда. Матиас Весино се завръща след наказание. На вратата вместо Самир Ханданович се очаква да започне Даниел Падели, който по принцип играе в мачовете за Купата на Италия.

Въпреки че ще пусне резерва на терена срещу Милан, треньорът Лучано Спалети в никакъв случай не омаловажава значението на мача. Това си пролича и от думите му преди двубоя.

„Това е много важен мач и няма обстоятелства, които да го правят по-малко значим от срещите в първенството. Трябва да спечелим победата и да се класираме за полуфинала. Ще се наложи да бъдем и внимателни, тъй като след три дни имаме нов мач“, коментира Спалети.

През настоящия сезон в мач за първенство Интер победи драматично Милан с 3:2 след хеттрик на аржентинеца Мауро Икарди.

Двубоят Милан - Интер тази вечер няма да бъде предаван по нито един български телевизионен канал. БЛИЦ обаче ще предложи линкове,  чрез които ще може да се насладите на голямото италианско дерби.
 

МИЛАН – ИНТЕР

Днес от 21:45 часа
Милано, „Джузепе Меаца“
Съдия: Марко Гуида

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Милан: Донарума, Калабрия, Бонучи, Романьоли, Родригес, Кеси, Билия, Локатели, Сусо, Калинич, Бонавентура

Интер: Падели, Кансело, Ранокия, Скриняр, Нагатомо, Весино, Галиардини, Кандрева, Борха Валеро, Перишич, Икарди

Баланс за Купата на Италия: 23 мача, 9 победи за Милан, 7 равенства, 7 победи за Интер, г.р. 32:22 за Милан