Интер и Ювентус завършиха при невероятното 4:4 в поредното издание на Дерби д’Италия!
Мачът на препълнения „Джузепе Меаца“ се превърна в невероятно шоу, в което съперниците забравиха за защитата и се надпреварваха да си вкарват голове. 


Пороят от попадения стартира още в 14-ата минута, когато Интер получи дузпа за нарушение на Данило срещу Маркус Тюрам. Зад топката застана Пьотр Желински, който в 15-ата минута не сгреши и прати топката неспасяемо в средата на вратата на Микеле Ди Грегорио - 1:0.

Пет минути по-късно Душан Влахович изравни, а в 27-ата обратът беше факт. Франсиско Консейсао финтира съперник в наказателното поле на Интер и намери непокрития Тимъти Уеа, за да може той да вкара необезпокояван с удар отблизо за 1:2.

Интер отвърна на удара в 35-ата минута. Маркъс Тюрам подаде към Хенрих Мхитарян и арменецът отбеляза за 2:2!

Минута след това Пиер Калулу фаулира Дензъл Дъмфрис в наказателното поле и съдията Марко Гуида отново посочи "бялата точка" в полза на „нераудзирете“. С изпълнението на дузпата пак се нагърби Желински, който и този път не сбърка - 3:2.

Головата лудост продължи и след почивката. В 53-ата минута Данило изчисти топката след корнер право на крака на Дъмфрис и той прати топката през куп от играчи в мрежата на Юве – 4:2!

Но това не беше всичко...
В 71-ата минута резервата Йълдъз прониза Зомер за 4:3. Този гол даде импулс на гостите и в 82-ата минута те изравниха. Консейсао центрира добре отдясно, намирайки Йълдъз и младият турчин с удар от границата на наказателното поле направи резултата 4:4!

Това беше най-резултатното дерби д’Италия от 1975 г, когато Юве победи Интер с 6:2 за Купата на страната.

След равенството Интер е втори в класирането с 18 точки, а Старата госпожа е на трета позиция със 17.