Вердер Бремен и Борусия Дортмунд завършиха при нулево равенство на „Весерщадион“ в мач от втория кръг на Бундеслигата. Това бе едва втори мач между двата тима през XXI, в който те не успяха да си отбележат гол. Последният такъв мач датира от 11 февруари 2001 година на „Вестфаленщадион“ в Дортмунд.

Борусия Дортмунд започна активно срещата, като владееше преимуществено топката, но възпитаниците на Нури Шахин не успяха  да стигнат до опасност пред противниковата врата.

Най-доброто положение за „жълто-черните“ за първото полувреме дойде в първата минута от добавеното време, когато Юлиан Бранд шутира от границата на наказателното поле, но покрай левия страничен стълб на вратата, пазена от Михаел Цетерер.

През второто полувреме гостите първи стигнаха до опасност пред противниковата врата в 59-ата минута, когато Карим Адейеми шутира от границата на наказателното поле, но Цетерер демонстрира добър рефлекс и отрази.

В 63-ата минута след центриране от статично положение, Нико Шлотербек отправи удар с глава в долния ляв ъгъл на вратата на Вердер. Цетерер обаче отново демонстрира страхотен рефлекс и успя да спаси.

Десет минути по-късно Борусия Дортмунд остана с човек по-малко на терена, след като Шлотербек получи втори жълт и респективно червен картон.

До края на двубоя Вердер Бремен се опита да отмъкне трите точки, но не стигна да сериозна опасност пред Грегор Кобел и се задоволи само с една.