Снегът провали почти целия кръг в Англия. Дербито на Холандия Аякс – Фейенорд, както и мачове във Франция също пропаднаха заради непрестанните снеговалежи. Футболният сайт “goal.com” прави класация на най-странните причини за отлагане на срещи.

10.Липсата на Дейвид Бекъм (2008 година)
ЛА Галакси трябва да гостува в Австралия на Куинсланд Роуд в края на 2008 година. По това време вече е ясно, че Дейвид Бекъм ще играе под наем в Милан. Клубът му решава да не рискува с негова контузия и заявява, че той няма да играе. Домакините се отказват от мача, тъй като без Бекъм той няма да предизвика никакъв интерес.

9.Липса на подходящ стадион (2007 година)
Армения и Азербайджан нямат шансове за класиране на Евро 2008, но все пак трябва да изиграят два мача. Федерациите обаче не могат да се разберат на кои стадиони да се проведат срещите. След дълги кавги и обвинения, УЕФА не позволи изиграването на мачовете, а двата отбора финишираха на последните места в групата си.
Поради неразбориите европейската централа бе забранила попадането им в една група в настоящите квалификации за Евро 2012.

8.Зимбабве забранява футбола (2008 година)
Диктаторът Робърт Мугабе забрани провеждането на футболни мачове преди изборите. Всички мачове в периода около Великден са отменени от страх да не доведат до безредици с политическа насоченост.

7.Грипна епидемия (1918 година)
Грипната епидемията от началото на 20 век уби около 50 милиона души. Футболът също пострада. Турнирът Копа Америка трябва да се играе в Бразилия, но е отменен, защото страната на кафето страда най-силно от вируса. Година по-късно Рио де Жанейро приема турнира и Бразилия печели първата си важна титла на родна земя.

6.Важни международни събития
Понякога футболни мачове страдат от важни международни събития. През 1997 година феновете на Ливърпул и Нюкасъл чакат с нетърпение дербито, но то е отложено заради смъртта на Принцеса Даяна.
Четири години по-късно мач в САЩ пропада заради терористичните атаки на 11 септември. Женски баскетболен турнир в страната също е отменен.
Белодробният вирус САРС провали доста мачове в Азия през 2003-а.

5.Войната в Косово (1999 година)
Футболът и войната се смесват в края на миналия век. През 1999-а Ейре отказва да гостува в Югославия в квалификация за Евро 2000 заради ситуацията в Косово. Островитяните са подкрепяни от почти всички футболни федерации и международни съюзи, но УЕФА не се впечатлява и им налага глоба. Срещата се играе три месеца по-късно и Ейре печели с 2:1.

4.Папата е на смъртно легло (2005 година)
В Италия отдадоха почести към бившия вратар Папа Йоан Павел Втори и отмениха всички мачове докато той бе на смъртното си легло през април 2005-а. Карол Йозеф Войтила, както е истинското му име, играе футбол за отбора на родния си град Вадовице. Подвизава се с успех в защитата, а по-късно е вратар за тима на Университета в Краков. Любовта му към футбола остава за цял живот, а едно от доказателствата за това е фактът, че през 2001 г. се съгласи да венчае вратаря на Манчестър Сити Шей Гивън.

3.Бомби от Втората световна война (1984 и 2008 година)
Неизбухнали бомби от Втората световна война предизвикват хаос на два пъти в историята на футбола. През 1984 година мач между Шефилд Уензди и Олдъм е отложен, след като невзривена бомба е намерена близо до стадиона. Няколко дни по-късно Шефилд печели мача с 2:0.
Същият сценарий се повтаря и повече от 20 години по-късно. Срещата от Серия “Б” в Италия Салернитана – Фрозиноне е отложена, след като експерти откриват бомба. 5000 души са евакуирани, за да се овладее ситуацията.

2.Тоалетна хартия (2008 година)
Стотици хиляди ролки тоалетна хартия за малко да отнемат човешки живот, след като са запалени от феновете на Грьонинген по време на мач с Аякс. В маркучите на пожарните няма налягане и огънят обхваща седалките и рекламните пана. Дим и пушек са на път да задушат 18 хилядите зрители на стадион “Юроборг”. 30 души са откарани в болница, а мачът не стартира.
"Мислех си, че ще срещна радостни хора на стадиона. Вместо това видях мъже, които тичаха по игрището, децата се паникьосаха. Видях как изнасяха ранените. Какво повече може да говорим?", заяви капитанът на Аякс Едгар Давидс.



1.Диви прасета (2008 година)
Судли е малко селце в Глочестършир, Англия. То обаче може да се похвали, че има замък, в който през 2007 година актрисата Лиз Хърли се омъжи за индийския милионер Арун Наяр. Година по-късно местният футболен тим също изгря в медиите. Судли се намира близо до гората и диви прасета стигат до терена и го разрушават. Щетите са за около 1000 лири, но местната власт не може да си позволи да отдели толкова пари за поправянето на терена. Така се налага едноименният футболен отбор няколко месеца да не играе домакинските си мачове.