Щурм (Грац) продължи да разочарова и загуби с 2:3 от Рапид (Виена), допускайки пълен обрат в мача от 30-ия кръг на австрийската Бундеслига. Дори и смяната на треньора не помогна на тима от Грац да избегне четвърта поредна загуба.  

Българският национал Кирил Десподов изведе Щурм с капитанската лента и се отчете с асистенция за втория гол на своя тим, но това се оказа недостатъчно.

Тимът от Грац поведе в 34-ата минута, когато Якоб Янчер центрира от фаул и Щефан Хайрландер с глава реализира за 1:0. В 45-ата минута Десподов центрира към Отар Китейшвили, който отблизо с глава удвои преднината на домакините.

След почивката Щурм допусна пълен обрат. В 51-ата минута Келвин Арасе намали, а в 83-ата минута Иван Любич извърши нарушение за дузпа и Щефан Шваб изравни от бялата точка. Гостите направиха обрата пълен в добавеното време на срещата с гол на Ерджан Кара.

Така Рапид си върна второто място в класирането с 35 точки. Щурм остава на 6-ата позиция в Топ 6 с 19 точки. Лидер е РБ Залцбург, който има 44 точки и вече си осигури седма поредна шампионска титла два кръга преди края.