Капитанът на българския национален отбор Кирил Десподов коментира дербито с Панатинайкос в неделя, което се игра на стадион "Тумба" и завърши 0:0. Нападателят се появи на терена от пейката за малко повече от четвърт час.

"Играхме много добре, но резултатът не беше това, което бихме искали. Натиснахме Панатинайкос, дадохме максимума, като вратарят им Бартоломей Драговски имаше много силен ден", започна българинът, който с влизането си веднага изостри атаката на тима от Солун.

"През първото полувреме играхме така, че да отворим съперника. Във втория задържахме топката и се опитахме да бъдем по-креативни, но като цяло свършихме много добра работа", каза още той.

"През второто полувреме имахме възможности, както и през първото. Със сигурност Панатинайкос е много качествен отбор. Те подобриха представянето си в късните моменти от мача, така че трябваше да обърнем внимание на нашата защита", допълни крилото.

Десподов беше попитан и по една деликатна тема, която косвено го засяга. В отбора бяха взети доста футболисти за атаката, които са конкуренция за българина. Попитан как приема това, той обясни: “На този въпрос трябва да отговори треньорът. Разбира се, новите играчи, които дойдоха, са много важни. Успяхме да надградим в съблекалнята. Специално за Деян Ловрен ще кажа, че той е много висока класа, познат е в целия свят и вярвам, че ще ни помогне много".

Нови попълнения в ПАОК са още руснакът Фьодор Чалов, който записа вече 9 мача, но все още не се е отличил нито с гол, нито с асистенция, мароканският нападател Тарик Тисудали от Гент, както и английското дясно крило Шола Шоъртайър от Манчестър Юнайтед и мексиканският ляв халф-бек Джонатан Гомес от втория отбор на Реал Сосиедад (Испания). Отделно от това в други зони бяха привлечени вратар, защитник и двама централни халфа.

И този сезон ПАОК пак ще се бори на три фронта – в първенството на страната, за Купата на Гърция и в европейските клубни турнири. Десподов е сигурен, че всички в съблекалнята се настройват за победа във всеки един мач и това не би следвало да бъде под съмнение.

След четири изиграни кръга ПАОК има 10 точки, колкото и лидерът Олимпиакос. АЕК е със 7 и днес може да се изравни с първите два отбора, ако победи на свой терен Волос в последния мач от кръга. "Черно-белите" ще стартират в турнира Лига Европа другата сряда, 25-и септември, като гости на турския гранд  Галатасарай.