Белгийският Брюж победи ПАОК (Гърция) с 1:0 в първи двубой между двата тима от четвъртфиналите в Лигата на конференциите. Реваншът е на 18 май.

Българинът Кирил Десподов се появи в игра в 62-ата минута, докато друг бивш играч на Лудогорец - Игор Тиаго, водеше атаката на съперника и пропусна дузпа в края на мача, за което заслуга имаше именно Десподов.

Домакините поведоха в резултата още в шестата минута, когато Уго Ветлесен се включи от дълбочина, получи пас на границата на наказателното поле и хладнокръвно се разписа. 

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Малко след това Брюж можеше да вкара втори гол, но Игор Тиаго не успя да засече центриране на Максим Де Каупер. Отговорът на ПАОК бе пробив на Суаило  Мейте, който подаде на Самата, но танзанийският нападател бе блокиран и се стигна само до корнер. 

След малко повече от половин час игра Жутгла подаде на Ветлесен, но защитник на ПАОК успя да попречи на автора на първия гол да стигне до второ попадение

В началото на второто полувреме Константелиас центрира остро към Самата, но той атакува много агресивно Йорне Спилеерс и получи жълт картон. Удареният Спилеерс не можа да продължи и беше заменен от Жоел Ордонес.

В 66-ата минута Игор Тиаго не успя да се обърне в наказателното поле и да отправи изстрел. При ответната атака пас към Десподов, който беше на метри от вратата, беше пресечен. 

В 71-ата минута Десподов беше повален от Де Кайпер малко пред наказателното поле. При последвалото центриране обаче Оздоев не можа да засече топката в мрежата.

Малко след това Брюж получи правото да изпълни дузпа след нарушение на Доминик Котарски срещу Ониедика.

Зад топката застана Игор Тиаго, но ударът му бе спасен от Котарски. Кирил Десподов помогна на вратаря секунди по-рано, като му подсказа къде ще стреля бразилецът.