Нападателят на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд получи наградата „Златното момче“ на в. „Тутоспорт“. Церемонията по връчването на приза, създаден от италианското издание, се проведе онлайн.

Победата на 20-годишния норвежец беше обявена още преди месец, но сега той официално получи наградата си. Холанд завърши на първо място в допитването с 302 точки. Негов подгласник стана Ансу Фати от Барселона с 239 т. Трето място зае Алфонсо Дейвис от Байерн с 226.

„Горд съм с наградата. Това ме мотивира да преследвам още големи успехи и да се движа напред", каза Холанд при получаването на наградата си.

Нападателят, който все още е наричан Детето чудо, беше в компанията на баща си Алф-Инге Холанд, който го поздрави и заяви: „Честито! Хубаво е, че съм до теб в този момент.“

Ерлинг Холанд вкара 27 гола в 26 мача за Борусия (Дортмунд), а освен това имаше на сметката си 28 попадения за Ред Бул Залцбург, преди да премине при „жълто-черните“ през януари срещу 20 милиона евро.

„Златното момче“ е поредната индивидуална награда за младия нападател. През 2019 г. той беше определен за Футболист на годината в Австрия, където може да бъде награден и чужденец. Стана и голмайстор на световното първенство до 20 години през 2019 г., което се проведе в Полша. Година по-рано беше избран за най-добър млад играч в Норвегия.