Ръководството на Интер Маями уволни треньора на отбора Фил Невил след четирите поредни загуби и общо 10 от 13 изиграни мача в МЛС. 46-годишният Невил, който е бивш съотборник със съсобственика на клуба от Маями Дейвид Бекъм в Манчестър Юнайтед и английския национален отбор, пое тима през 2021 г.

"Когато назначихме Фил, знаехме, че той ще даде всичко от себе си на Интер Маями. Наблюдавах го как работи невероятно усърдно и с истинска отдаденост към амбициите, които си поставихме за клуба", обяви Дейвид Бекъм.

"Понякога трябва да вземем най-трудните решения и за съжаление ние решихме, че моментът е подходящ да направим промяна. Искам лично да благодаря на Фил за неговата упорита работа, страстта му към нашия клуб и почтеността му като личност", казва съсобственикът на Интер Маями.

Междувременно каталунското издание "Спорт" съобщи, че американският клуб е отправил предложение към аржентинския нападател Лионел Меси за четиригодишен договор за общо 200 милиона долара. Според източника, Интер Маями обмисля и оферта за халфа Серхио Бускетс, с когото Меси игра в Барселона.

В края на май френският вестник "Екип" съобщи, че тимът от Маями планира да уреди трансфер на аржентинеца и след това да го даде под наем на Барселона за 6 или 18 месеца, така че испанският клуб да избегне финансови проблеми, които могат да възникнат, ако той се опита да придобие нападателя.