Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Бившият английски национал Дейвид Бекъм ще сложи край на кариерата след края на сезона. 38-годишният халф през януари подписа петмесечен договор с ПСЖ и обяви, че дарява заплатата си за благотворителност.
 
Бекъм се присъедини към Манчестър Юнайтед на 14-годишна възраст и изигра 398 мача за “червените дяволи”, с които спечели 6 титли във Висшата лига и един път триумфира в Шампионската лига.
 
“Благодарен съм на ПСЖ, че ми даде възможността да продължа още малко кариерата си. Чувствам, че е подходящият момент да приключа с футбола, докато играя на най-високо ниво”, заяви бившият капитан на “трите лъва”.
 
Заедно с титлата, спечелена с ПСЖ през този сезон, Бекъм има 19 трофея през кариерата си. 10 от тях са шампионски титли. Той е единственият английски футболист, ставал шампион в четири различни държави.
 
Дейвид Бекъм премина от Манчестър Юнайтед в Реал (Мадрид) през 2003 г. и през 2007 г. стана шампион на Испания. След това отиде в Лос Анджелис Галакси.
 
Той дебютира за националния отбор срещу Молдова през 1996 г. и беше капитан на “трите лъва” от 2000 до 2006 г. Халфът изигра 115 мача за Англия, а последният от тях беше през 2009 г. срещу Беларус.
 
До края на кариерата му остават още два мача – срещу Брест (18 май) и срещу Лориен (на 26 май). Не е ясно дали Бекъм ще играе и в двете срещи.