Новият мениджър на Съндърланд Паоло ди Канио отрече да отговаря на въпроси за това дали е фашист на първата си пресконференция като треньор на “черните котки”. Той дори обяви, че повече няма да говори по тази тема. 44-годишният италианец изрази надежда в шансовете на Съндърланд да запази мястото си във Висшата лига.
 
“Когато получих обаждането от президента Елис Шорт, почувствах огън в корема си. Желанието ми да поема клуба беше толкова силно, че бях готов да плувам до Съндърланд. Пресата обича да ме нарича Лудия италианец, но аз съм готов да заложа всичко, че Съндърланд ще остане във Висшата лига”, заяви Ди Канио.
 
“Сигурен съм, че можем да спечелим максимума от следващите седем мача. Надявам се, че моите методи ще дадат повече увереност на тима на терена. Играчите трябва да се борят за фланелката. Трябва да излизат на терена, за да леят пот и кръв за клуба”, допълни италианецът.
 
“Важно е феновете да са доволни от представянето на отбора и се надявам да постигнем това. Всички работим заедно за една цел. Трябва да извървим пътя стъпка по стъпка. Първият ни съперник е Челси и цялото ми внимание е насочено към предстоящия мач”, коментира новият мениджър на Съндърланд.