Аржентинският нападател Анхел ди Мария обяви, че ще се оттегли от националния тим на своята родина след Копа Америка следващата година.

Ди Мария има 136 мача за световния шампион от дебюта си през 2008 година, като игра на четири световни първенства и отбеляза гол във финалната среща с Франция през 2022 година. 35-годишният футболист ще участва в шестата си Копа Америка на турнира от 20 юни до 14 юли в САЩ, където Аржентина ще опита да защити континенталната си титла.

„Копа Америка ще бъде последният път, когато нося фланелката на Аржентина“, написа Ди Мария в профила си в Instagram.

„С цялата болка в душата си и с буца в гърлото се сбогувам с най-красивото нещо, което ми се е случило в кариерата ми. Не мога да опиша с думи колко аплодисментите на феновете изпълниха душата ми в този последен мач, наслаждавах се на всяка секунда с моите съотборници и приятели“, добави той, имайки предвид последната си квалификация за Световното първенство, в която Аржентина победи Бразилия (1:0).

Ди Мария се присъедини отново към португалския шампион Бенфика тази година, клубът, за който игра между 2007 и 2010 г., когато за първи път пристигна в Европа.

Крилото е защитавал цветовете още на Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, Ювентус и Манчестър Юнайтед.