Италианецът Роберто Ди Матео дебютира с победа начело на Челси, който надви като гост Бирмингам с 2:0 в преиграване от петия кръг на турнира ФА Къп. Двата тима завършиха 1:1 на "Стамфорд Бридж", като елитният тим се спаси от отпадане с гол в последните минути. В преиграването попаденията за "сините" от Лондон отбелязаха Хуан Мата (54) и Раул Майрелеш (60). Така Челси се класира за 1/4-финалите на надпреварата.

Избраниците на Ди Матео взеха инициативата още след първия съдийски сигнал, но въпреки това и домакините от Бирмингам организираха опасни атаки, при една от които Никола Жигич бе близо до гола след удар с глава, но Петър Чех спаси.

След почивката в 54-ата минута Рамирес отне топката в средата на терена и организира атака, завършила с попадение на Хуан Мата за 1:0 в полза на Челси. Само 6 минути по-късно след комбинация между Рамирес, Иванович и Мата топката достигна до Раул Мейрелеш, който с мощен изстрел разстреля Дойл за 2:0. До края на мача домакините не можаха да отвърнат на удара и дори не отбелязаха почетно попадение.

На 1/4-финалите Челси ще бъде домакин на Лестър, като двубоят е на 18 март (неделя) от 16:05 часа българско време.