Мениджърът на новия европейски клубен шампион Челси – Роберто ди Матео, похвали своите футболисти след победата над Байерн (Мюнхен) на финала. Лондончани спечелиха след изпълнение на дузпи с 4:3, а в редовното време и продълженията двата тима завършиха 1:1.

След драматичния двубой италианският специалист проведе разговор със собственика на клуба Роман Абрамович, но не пожела да разкрие подробностти: "Не мога да разглася това, което обсъдихме, но той изглеждаше много щастлив. Единственото нещо, което мога да направя в момента, е да се отдам на почивка след тези невероятно трудни три месеца. Каквото и да ме очаква в бъдеще ще съм щастлив. Ще уважа решението на клуба, каквото и да е то", сподели щастливият мениджър.

"Никой не бе очаквал такова развитие преди три месеца. Да завършим сезона по този начин е изключително. Футболът е като живота, непредсказуем и шантав. Това е невероятно постижение", допълни Ди Матео, под чието ръководство "сините" спечелиха и ФА Къп в Англия, но завършиха на шесто място в крайното класиране на шампионата.

“Чувството да влезем в продължения беше невероятно след като подготовката ни за финал на Шампионската лига не беше идеална поради липсата на някои основни играчи."/БЛИЦ