Уволненият мениджър на Челси Роберто ди Матео излезе с официално изявление към медиите. Той изчака назначението на Рафа Бенитес преди да коментира ситуацията около смяната му.

„За мен бе чест да бъда мениджър на Челси – клубът в който обичах да игра и който завинаги остава в сърцето ми. Невероятно горд съм от успехите и трофеите, които постигнах в последните месеци. Да спечелим първият трофей от Шампионската лига за Челси в Мюнхен бе най-доброто постижение в клубната история и без съмнение най-великият момент в моя футболен живот, както като играч, така и като мениджър. Това е спомен, който ще съхранявам завинаги“, коментира Ди Матео.

Той бе сменен от Раваел Бенитес само 8 месеца след като пое “сините” от Лондон. Той наследи на поста португалеца Андре Вилаш-Боаш. За това време изведе Челси до триумф в Шампионската лига, но след загубата с 0:3 от Ювентус бе освободен от поста.

„Челси за мен е клубът към който изпитвам дълбока и необуздана страст. Благодаря на всички, с които работих в този отбор – хората от щаба ми, футболистите и феновете, които винаги ни подкрепяха. Желая успех на клуба до края на сезона и след това“, завърши Ди Матео.

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА