Мениджърът на европейския клубен шампион по футбол Челси Роберто ди Матео е оптимист относно шансовете да бъде намерен качествен заместник на Дидие Дрогба. „Дидие беше символ на Челси в продължение на много години. Ясно е, че хората ще се чудят кой ще запълни празнината, оставена след него. Аз обаче съм спокоен. Разполагаме с достатъчно класни футболисти, които да го заместят. Тук са Торес, Стъридж, Лукаку. Имаме много опции”, заяви Ди Матео.

„Фернандо Торес например е страхотен. Постигнатото от Испания на Евро 2012 е велико и ще зареди с допълнителна доза самочувствие играчите, които участваха в този триумф, каза още италианецът. - Похарчихме доста пари за Еден Азар, но въпросът не е в това. Важно е да вземем качествени играчи, без значение колко пари струват. Работим по още трансфери, но няма да споменавам имена, защото това покачва цените им.”

В същото време Ди Матео внесе яснота около здравословното състояние на Даниел Стъридж. Нападателят бе приет по спешност в болница със съмнения за вирусен менингит. 22-годишната звезда лежи в клиника "Сейнт Мери" в Падингтън с оплаквания от повръщане и болки. “Вече говорих с Дани. Той чувства добре. Надявам се да се оправи възможно най-скоро и отново да се върне при нас”, коментира Ди Матео.

Стъридж беше повикан в състава на Великобритания за предстоящата Олимпиада в Лондон. Ако диагнозата за менингит обаче бъде потвърдена, той ще отпадне от сметките на Стюарт Пиърс и ще пропусне Игрите. Заболяването предполага дълъг възстановителен процес, като болката в главата може да продължи изключително дълго. Може да се стигне дори до загуба на паметта и отпадналост.