Мениджърът на Челси Роберто ди Матео коментира победата с 2:0 над Нюкасъл в мача от втория кръг на английската Висша лига. Головете бяха отбелязани от Еден Азар от дузпа за спъване на Торес и от самия Фернандо.

"Безспорно героите за феновете са тези, които вкарват голове. Аз обаче бих искал да отбележа начина, по който отборът играе. Това беше третият ни мач за последните шест дни и то срещу възможно най-трудния съперник в момента.

През първото полувреме демонстрирахме отличен футбол, но след почивката забавихме темпото. Може би това се дължеше на сгъстения ни график.

Азар създава много голови подавания, пример за това е и великолепната топка, която предостави на Фернандо Торес, за да вкара. А днес и двамата се разписаха. По принцип той не се отличава с отличното си взаимодействие с него. Комбинира повече с Мата и с играчите в центъра на терена. Благодарение на момчетата той се чувства комфортно в колектива.

През миналия сезон следяхме внимателно представянето му. Но при трансфер в друга лига никога не знаеш какво може да се случи. Колко време ще е нужно за адаптация. За наше щастие изглежда всичко протича много бързо и сега Азар се явява важен играч за нас.

Торес изигра важна роля през миналия сезон. Не отбелязваше толкова често голове, но работи много за интересите на отбора. Той е отборен играч, което е великолепно негово качество. Да, всички искат от нападателите голове, но неговата ценност не е толкова да отбелязва попадения", коментира Ди Матео.