Почетният президент на Реал (Мадрид) Алфредо ди Стефано обяви, че като малък може да е ритал топка с аржентинския си сънародник Хорхе Марио Бертолио, който през миналата седмица беше избран за Папа Франциск.
 
Ди Стефано, който е около 10 години по-възрастен от 76-годишният Папа, написа в редовната си колонка във в. “Марка”, че двамата са учили в едно училище и са живели съвсем близо един до друг като деца.
 
“Както можете да си представите, аз се изпълних с гордост след избора на новия Папа. Той вероятно е едно от онези деца, с които едно време ритах топка на улицата. В нашия квартал обикновено играехме всеки срещу всеки докато се стъмни.”
 
“Дали сме играли един срещу друг – трябва да питате него, тъй като по това време бях много известен. Тренирах в школата на Ривър Плейт и всички ме познаваха”, написа Ди Стефано.
 
Алфредо ди Стефано е считан за един от най-великите футболисти на всички времена и след преминаването си Реал (Мадрид) през 1953 г. помогна за превръщането на “белия балет” в един от най-големите клубове в света.