Бразилският халф на Волфсбург Диего даде интервю за германския сайт spox.com. В него той говори за промените, след като Феликс Магат пое тима.
 
- Диего, Феликс Магат вече два мача е начело на Волфсбург. Как се промени тимът за това време?
- Тренировките станаха по-натоварени. Магат има големи футболни познания и умението да извади клуба от трудното положение в класирането.
 
- Каква беше първата ти мисъл, когато разбра, че Магат поема отбора?
- За мен това беше най-доброто решение. Той е човек, който напълно се идентифицира с клуба. Не знаех нищо за него. Бях чувал само отзивите на моите съотборници. Бяха прави, когато ми казаха, че е много взискателен.
 
- Беше ли използвал медицински топки преди това?
- Не. Бях ги виждал само по телевизията, когато излъчиха репортаж от някаква тренировка на Шалке 04. Във Волфсбург Магат започна да ги използва още с идването си. Според мен медицинските топки помагат, когато трябва да се изгражда физическа сила. Все пак са по-тежки от футболните топки.
 
- След първия си мач начело на Волфсбург, Магат критикува физическото състояние на отбора. Беше ли прав?
- Да. В някои мачове отборът наистина отпадаше през второто полувреме. Това доведе и до няколко загуби. За двубоите от Бундеслигата физическата подготовка е много важна.
 
- Това изглежда като директна атака срещу Пиер Литбарски.
- Феликс Магат просто посочи нещата, които трябва да се подобрят. Думите му не бяха насочени срещу Литбарски.
 
- През зимата бяха привлечени шест нови играчи, но Магат използва само двама от тях. Изглежда, че той предпочита да се довери на познатите лица от шампионския сезон.
- Аз гледам по различен начин на тази ситуация. Феликс иска да заложи на взаимодействието, което са изградили помежду си играчите, които са по-дълго време в клуба. Магат иска да постигне бързи резултати и именно затова залага на рутината.
 
- Ще останеш ли в клуба ако Волфсбург изпадне?
- Това решение не зависи само от мен. Има много фактори, които влияят. Към момента моето лично желание е да остана във Волфсбург, независимо какво ще се случи.
 
- Напоследък се появиха слухове, че Ливърпул и Вердер имат интерес към теб.
- Вече не обръщам внимание на тези информации. Трансферните слухове ме преследват още от времето, когато играех за Сантос.
 
- С шест гола и шест асистенции изглеждаш далеч от познатия Диего, който играеше във Вердер. Защо?
- Труден въпрос. Във Вердер наистина се представях много силно. Личната ми статистика обаче зависи и от цялостното представяне на тима. Ако отборът не играе добре, страдат и моите показатели. Според мен това е обяснението.
 
- Очакваше ли, че завръщането ти в Бундеслигата ще е толкова трудно?
- Не. Аз обаче съм тук, за да бъда част от голям проект. Волфсбург иска да се бори за титлата и за местата, даващи право на участие в евротурнирите. Тази година изглежда пропиляна. През следващия сезон обаче ще бъдем много по-силни.
 
- Последната ти година във Вердер беше чудесна. В Ювентус имаше трудности. Сега Волфсбург е в дъното на класирането. Притесняваш ли се за своя имидж? 
- Не. В момента единствените ми притеснения са свързани с представянето на Волфсбург и с битката за място в Бундеслигата./БЛИЦ