Диего Коста донесе победата на Челси над Реал Сосиедад с 2:0 в контрола на „Стамфорд Бридж”. Попаденията паднаха още до 7-ата минута. Проверката бе последна за „сините” преди началото на сезона в Англия. Тимът на Жозе Моуриньо завърши лятната си подготовка с 6 победи, едно реми и една загуба.

Специалния имаше на разположение целия си състав с изключение на леко контузения Дидие Дрогба, а Реал Сосиедад бе първият отбор от 8 години насам, който гостуваше на Челси за предсезонна контрола на „Стамфорд Бридж”. Новите попълнения Сеск Фабрегас и Коста бяха титуляри, както и завърналият се от Атлетико (Мадрид) вратар Тибо Куртоа.

Още в първата атака "сините" поведоха. Рамирес изведе перфектно Диего Коста зад гърба на защитата и испанският национал хладнокръвно откри - 1:0.

Рамирес бе близо да прехвърли вратаря почти веднага, а в 7-ата минута Шюрле нацели далечната греда с хубав фалцов удар, топката падна върху тялото на вратаря и се върна в краката на Коста, който на празна врата нямаше как да сбърка за 2:0.

Баските успяха да се съвземат и Гранеро прати под гредата преди Куртоа да протегне ръка и да избие в корнер. На почивката Моуриньо пусна поуморените след Мондиала Оскар, Вилиян и Аспиликуета, както и Филипе Луис.