Новото попълнение на Ювентус Диего заяви, че винаги е симпатизирал на “Старата госпожа” и много се радва, че ще може да защитава честта на тима от Торино. Бразилецът подписа за 5 години с “бианконерите”, след като до този момент бе звезда на финалиста в последното издание на турнира за Купата на УЕФА Вердер Бремен.

“Избрах Ювентус, защото това е един от най-добрите отбори в света и начина, по който говорихме дълго време, за две години и половина”, бяха първите думи на Диего вече като играч на “Старата госпожа”, но все още на германска земя.

“Винаги съм имал специални симпатии към Юве, това беше най-добрия вариант за мен”, добави още бразилецът, който по всяка вероятност няма да носи любимия си номер 10, който е притежание на легендата на “бианконерите” Алесандро Дел Пиеро.

“Нека изчакаме и да видим. Дел Пиеро има голяма история с клуба, той е световен идол и също така съм сигурен, че фланелката с номер 10 е в добри ръце сега. Няма проблем, ще си избера друг номер и когато е възможно, ще взема 10-ката”, завърши Диего. /БЛИЦ