Телевизия “Диема” днес представи авторския документален филм за живота на Димитър Бербатов. Заглавието на лентата носи името „В театъра на сбъднатите мечти” и ще бъде излъчена утре от 20,00 часа. Повторения зрителите ще могат да видят на 20 юни (събота) от 20,00 часа по „Диема” и на 21 юни от 22,00 часа по „Диема 2”.

Филмът проследява емоциите около историческия трансфер на българина в Манчестър Юнайтед и първата шампионска титла в кариерата му. В него зрителите на „Диема” ще могат да видят през погледа на Димитър Бербатов цената на успеха, колко важно е да си целеустремен, колко силно са свързани талантът, трудът, характерът и възпитанието, какво огромно значение имат мечтите и как те могат да бъдат постигнати.
На днешното представяне присъства мениджърът на Бербо - Емил Данчев, който благодари на екипа на телевизията от името на Митко.

Близо едночасовата продукция е конструирана около ключови моменти от най-успешния сезон на Бербатов, започвайки от пристигането му на "Олд Трафорд" на 1 септември 2008 година до деня, в който вдигна шампионската купа на Англия.

Основните аспекти във филма са подчинени на решимостта да бъде посочен примера – една успешна спортна личност, която, разказвайки за най-важните събития в живота и кариерата си, разкрива своя начин, по който е постигнала това. Филмът не подминава и най-значимите фигури в кариерата и живота на Бербатов и дава думата на близки приятели и някои от най-великите треньори, с които е работил - Димитър Пенев, Клаус Аугенталер, Клаус Топмьолер и други.

Репортери, заснели множеството материали и интервюта, от които е изграден филма са Ивайло Даскалов и Лъчезар Пройнов, а редактор на продукцията е Георги Драгоев./БЛИЦ