Селекционерът на Русия Дик Адвокаат, чийто договор изтича след края на Евро 2012 в Полша и Украйна, е фаворит за нов наставник на холандския гранд ПСВ Айндховен, където се подвизава българският национал Станислав Манолев.

Старши треньорът на “филипсите” Фред Рутен обяви през уикенда, че няма намерение да продължава изтичащия му в края на сезона договор и ще напусне клуба през лятото. Така медиите в Ниската земя започнаха да спекулират за евентуален негово заместник. Международните букмейкъри дори стартираха залози за нов старши треньор на ПСВ Айндховен от следващия сезон. Засега фаоврит според тях е селекционерът на Русия Дик Адвокаат, чийто шансове да поеме “филипсите” се оценяват с коефициент 2,00. На второ място е бившият селекционер на Холандия Гуус Хидинк с коефициент 3,00, а настоящия наставник на втородивизионния Спарта (Ротердам) Аад Де Мос е с коефициент 5,00.

В топ 10 на предлаганите залози влизат още бившият селекционер на Англия Стив Макларън (7,50), асистентът на Фред Рутен в ПСВ и бивш холандски национал Филип Коку (10,00), избраният за генерален директор на Аякс Луис ван Гаал (10,00), централният бранител на ФК Айндховен Ернест Фабер (16,00), наставникът на Твенте Ко Адриаансе (25,00), който може да бъде уволнен скоро, бившият треньор на Спарта (Прага) Йозеф Хованец (50,00) и холандската футболна легенда Рууд Гулит (50,00).