Президентът на Бразилия Дилма Русеф откри "Арена Кастелао" в неделя вечерта в град Форталеза. Това е първият от 12-те стадиона за Световното първенство по футбол през 2014 година, който е напълно готов. Русеф показа футболни умения в центъра на стадион "Арена Кастелао”, заедно с губернатора на щата Сид Гомес и министъра на спорта Алдо Ребело. По-късно Русеф дръпна зелената панделка и откри паметната плоча на обновения градски стадион, който ще бъде използван и за Купата на Конфедерациите през юни 2013 година.

"Наскоро бях в Лондон и искам да кажа, че в Бразилия "Кастелао" показва, че ние сме в състояние да спечелим и на терена и извън него. "Кастелао" е доказателство, че бразилците са в състояние да преодолеят препятствията, за да се извърши работа от такъв мащаб", заяви Русеф.

На церемонията присъстваха 20 000 души, а съоръжението струва 580 милиона реала (217 милиона евро). Срещу вандалите около и вътре в "Кастелао" са монтирани 240 камери за видео наблюдение на феновете. В петък е ред на откриване на стадион "Минейрао" в Бело Оризонте./БЛИЦ