Юношеският национал Димитър Митов продължава да се изявява без загуба с екипа на Чарлтън от началото на сезона. Вчера българският вратар пази за отбора на своята възраст до 18 години при победа над Шефилд Юнайтед с 4:1.
 
Във вторник треньорът на вратарите от първия отбор Бен Робъртс ще решава дали Митов ще пази за състава до 21 години или ще замине с първия тим за гостуването на Норич.
 
Стана ясно, че Митов няма да пристигне за продължителния лагер на по-големите от него национали, родени през 1996 година. Селекционерът Методи Деянов е подготвил програма, която включва и лагер в Германия между 12 и 17 октомври с три контроли. По това време обаче са планирани финалните преговори по първия професионален договор на Митко.
 
Вече е известно, че лондончани предложиха контракт за 5 сезона на талантливия 17-годишен българин, около който вече се завихри огромен интерес на големите клубове от Албиона.
 
На 12 октомври за Лондон лети агентът на играча Петьо Костадинов за финализиране на договора. С него в английската столица ще пристигне и семейството на Митов, което да присъства на вълнуващото за таланта от Козлодуй събитие.
 
Преди да замине за Лондон преди година, Митов бе подготвен в академията в Етрополе.