През миналия сезон Люцерн изненада повечето специалисти и завърши на второ място в швейцарската Суперлига, но въпреки това отборът търпеше критики, че играе твърде дефанзивно. Затова треньорът Мурат Якин привлече през лятото българския нападател Димитър Рангелов, който говори пред швейцарските медии за семейство, напрежението и Петър Александров.

Общо 400 000 швейцарски франка плати Люцерн на германския шампиона Борусия (Дортмунд) преди повече от месец за Рангелов. 29-годишният нападател не успя да се разпише в първите четири кръга, но с първия си гол за сезона спаси Люцерн от домакинска загуба срещу новака Санкт Гален (1:1) миналия уикенд. Попадението на българина падна в 85-ата минута при резултат 0:1.

“Ясно е, че не съм щастлив от факта, че не вкарвам често, но нямам и много късмет. Сега, когато моето семейство е тук, се чувствам по-щастлив. На първо време сам ми беше доста трудно. Ако започна да вкарвам, ще бъде още по-добре. Ако работя много на тренировки и търся топката по време на мачове, ще дойдат и головете”, сподели Рангелов.

“Играя с удоволствие за отбора. Когато виждам добре пласирани съотборници, винаги се опитвам да подавам. Аз не съм егоист. Срещу Базел играх зад централния нападател, а това се получи много добре”, допълва 29-годишният българин.

Някои специалисти вече направиха сравнения с Петър Александров, но често се забравя, че сънародникът на Рангелов също нямаше добър старт през 1996 година в Люцерн. В течение на сезона Александров вкара 19 попадения и накрая стана голмайстор на Суперлигата.

“Ако мога да вкарам много голове, това не би било лошо”, завърши Рангелов, който изрази надежда, че присъствието на Петър Александров на мачовете ще му носи повече късмет и той ще се разписва по-често. Точно така се случи в мача срещу Санкт Гален, в който след завръщането си от почивка Александров наблюдава на живо изявите на своя сънародник, който се разписа за крайното 1:1.