Българският нападател Димитър Рангелов е на път да стане шампион с Борусия (Дортмунд) в Германия без да е изиграл нито минута за отбора. Голмайсторът напуска Макаби Тел Авив. Националът играеше като преотстъпен в израелския тим през този сезон, като има договор под наем до края на месец май.

Футболистът, който е собственост на Борусия Дортмунд, но е доволен от условията в Макаби и до месец си тръгва. Рангелов ще се върне в Германия, за да тренира с Борусия до края на сезона, след което ще му се търси нов отбор, пише “Гонг”. Така българинът ще получи златен медал и ще вдигне сребърната салатиера, ако тимът от Дортмунд удържи лидерството и стане шампион.

„Седнах и им казах на хората от Тел Авив, че след нещата, които се случват, няма как да продължа, и за мен, и за клуба ще е най-добре да се разделим. Те приеха моето решение. Ще говоря най-вероятно утре с Юрген Клоп и Дортмунд, дали да се върна и да тренирам до края на сезона с тях, и след това да вземем решение за бъдещето ми”, сподели Митко Рангелов./БЛИЦ